De producer van Fallout 3, Ashley Chung, heeft op zijn blog laten weten dat hij zeer teleurgesteld is in Diablo III van ontwikkelaar Blizzard.

Volgens Chung lijkt de gameplay van deze nieuwe titel namelijk sterk op die van vorige games uit de serie. “Ik moet zeggen dat ik toch wel teleurgesteld ben in Blizzard omdat ze zich erg conservatief hebben opgesteld bij de vormgeving van Diablo en StarCraft.”, zegt de producer.

“Ik twijfel er niet aan dat de games leuk, verslavend en mooi worden want Blizzard is het neusje van de zalm als het aankomt op de ontwikkeling van games”, aldus Chung.

Blizzard bevestigt MMO

Naast titels als StarCraft II, World of Warcraft: Wrath of the Linch King en Diablo III heeft Blizzard bevestigd nog een vierde titel in de maak te hebben. Er wordt veel over deze nieuwe MMO gespeculeerd maar veel informatie laat Blizzard er vooralsnog niet over los.

Paul Sams, head of operating bij Blizzard, laat wel weten dat de ontwikkelaar het idee van een nieuwe franchise zeer aantrekkelijk vindt. “Zullen we ooit een nieuwe franchise lanceren? Ik weet wel zeker dat het op een zeker moment gaat gebeuren. Ik heb alleen nog geen idee wanneer die dag zal zijn.”