De COO van Blizzard, Paul Sams, vindt dat Microsoft de focus te veel legt op de Xbox 360 en te weinig op Games for Windows voor de pc.

"Het is zeker weten het meest veelbelovende systeem in de wereld. Zelfs meer veelbelovend dan de consoles", aldus Sams over de pc. Sams geeft wel toe dat Microsoft moeite doet voor de pc als een gaming-platform, maar vindt dat ze meer kunnen doen.

Sams snapt verder ook wel waarom Microsoft nu veel meer aandacht besteedt aan de Xbox 360. "De focus ligt op de Xbox 360. En dat is logisch, want ze maken zowel de hardware als de software, waardoor ze nu heel veel geld hebben geïnvesteerd in dat systeem."

Niet alleen

Sams is niet de enige die zich zo over Microsoft uitspreekt. De Design SVP van Blizzard, Rob Pardo, zei iets soortgelijks tijdens de GDC in Parijs. "Bij Microsoft denk ik dat ze een beetje een brutale service hebben richting pc-gaming. Ze hebben nu hun eigen game-systeem, dus ik denk niet ze het meeste belang hechten aan het ondersteunen van de pc", aldus Pardo.