Een twintigjarige jongen uit Maastricht is onlangs opgepakt wegens onder andere het hacken van een third party Valve file server.

De jongen stal onder andere meerdere creditcard-nummers van Steam-gebruikers die in internetcafé’s speelden. MaddoxX, de gebruikersnaam van de jongen, heeft zeker dertien miljoen euro besteedt aan online pokeren en het kopen van onder andere LCD-schermen en notebooks, voordat de politie hem uiteindelijk wist op te pakken. Volgens Stichting Brein gaat het zelfs om twintig miljoen euro.

Een speciale eenheid van de Nederlandse politie, genaamd Team High Tech Crime, wist de jongen uiteindelijk op te sporen en in te rekenen. De zoektocht naar MaddoxX startte al in april 2007. Toen had hij een aantal privé-gegevens openbaar gemaakt nadat hij Valve had gehackt. Onder andere het bedrag dat op de bankrekening van Valve staat, werd toen bekend gemaakt.

Activision bleef niet gespaard

MaddoxX heeft verder in 2006 een server van Activision gehackt en vervolgens een onafgewerkte versie van Enemy Territory: Quake Wars gedownload. Als laatste heeft hij minstens 50.000 creditcard-nummers gestolen van een Engelse ticketing website.