Het werk aan Duke Nukem Forever vordert gestaag, maar wie hoopte op een E3 presentatie zal teleur worden gesteld. Volgens ontwikkelaar 3D Realms is de beurs zelfs geheel “irrelevant”.

Duke Nukem Forever is nog steeds in ontwikkeling en het werk aan de game verloopt voorspoedig. “Zeer voorspoedig zelfs,” zo vertelt Scott Miller van 3D Realms in een gesprek met Next-Gen. Een demonstratie tijdens de komende E3 Media and Business Summit zit er echter niet in. Daar is de nieuwe E3 Media and Business Summit niet geschikt voor volgens hem.

Kritiek

Miller: “Vandaag de dag beschouwen we de E3 als irrelevant. Ik wist zelfs niet dat hij er aan kwam,” zo vertelt hij. Miller lijkt zich hiermee aan te sluiten bij andere uitgevers en ontwikkelaars die kritiek hebben geuit op de kleinschaliger versie van de E3 zoals die vorig jaar werd gelanceerd. Zo liet Tecmo juli vorig jaar weten de nieuwe E3 “te duur en slecht georganiseerd” te vinden. Uitgever XSeed bekritiseerde de beurs, omdat er volgens haar “te weinig verkopers” waren.

Nog geen datum voor Duke Nukem

Eind vorig jaar ontstond een nieuwe opleving in de aandacht voor Duke Nukem Forever nadat 3D Realms een filmpje over de game naar buiten bracht. Een lange stilte werd doorbroken en 3D Realms verzekerde iedereen nog steeds bezig te zijn met de game, die volgens sommige berichtgeving sinds 1997 in ontwikkeling is. Een datum voor de game is echter nog niet gegeven en ook nu in het gesprek met Next-Gen wilde Miller nog geen datum noemen. Miller: “Hij komt, wanneer hij af is."