Er circuleerden al tijden geruchten en nu is de kogel dan toch door de kerk. Blizzard heeft tijdens de Worldwide Invitational in Parijs de RPG Diablo III aangekondigd.

Diablo III zal zich twintig jaar na het verhaal van Diablo II afspelen. Mephisto, Diablo en Baal zijn verslagen, maar de Worldstone, die als een bescherming diende voor de inwoners van de wereld van Sanctuary tussen de krachten van hemel en hel, is vernietigd, waardoor het kwaad wederom zijn weg heeft gevonden naar Tristram.

Vijf verschillende klassen

Je kunt kiezen uit vijf verschillende klassen en zult zowel nieuwe als bekende gebieden tegenkomen. De eerste character classes zijn al bekend gemaakt, dat zijn namelijk de barbarian en de witch doctor.

Diablo III zal gebruik maken van een 3D grafische engine en de omgevingen zullen gedeeltelijk interactief en vernietigbaar zijn. Zo kun je vallen en andere obstakels tegenkomen in de wereld van Diablo III.

Nieuw quest-systeem

De RPG zal tevens een nieuw quest-systeem kennen. Zo zullen de verschillende klassen hun specifieke quests krijgen. Daarbij maakt de game gebruik van een random-level generator, waardoor elke speelervaring anders zal zijn. Diablo III zal tevens online co-op krijgen en daarbij zul je online tegen elkaar kunnen strijden.

Diablo III is vooralsnog aangekondigd voor de pc en Mac. Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt.