Hadden de volstrekt idiote Raving Rabbids het in voorgaande delen nog gemunt op het overnemen van de wereld, in dit derde Rayman Raving Rabbids-deel lijken ze hun zinnen te hebben gezet op onze televisies.

Eind dit jaar is het weer zover, dan komen de ADHD-konijnen van Ubisoft langs huppelen op de Wii en de DS in het derde deel uit de Rayman Raving Rabbids-serie. Geheel volgens traditie zal ook in Rayman Raving Rabbids TV Party alles weer draaien om zeer maffe minigames, een flinke dosis (sarcastische) humor en hyperactieve konijnen. Grote vernieuwing ten opzichte van de eerste twee titels wordt waarschijnlijk wel de mogelijkheid om een groot aantal minigames met het Wii Balance Board te besturen.

Het verhaal van de game is zoals altijd even verwaarloosbaar als grappig. Net als in de eerste twee games betreft het weer een dubieus plan van de konijnen waar iedere vorm van logica aan ontbreekt. De Rabbids willen dit keer namelijk alle tv-programma’s overnemen en hierdoor wanorde scheppen in onze woonkamer.

Absurde gameplay

Dit heeft als resultaat dat je als speler te maken krijgt met de meest vreemde minigames die zich allemaal in en rondom televisieprogramma’s, reclameblokken, muziekclips, series en films afspelen. Combineer dit met een flinke dosis humor en absurde gameplay en we zouden in december wel eens een hele leuke party game kunnen verwachten van Ubisoft.

Hoewel de besturing in de eerste twee delen zeker niet altijd even goed uit de verf kwam, zorgde het wel voor vernieuwende en zeer grappige gameplay-momenten. Dat de ontwikkelaar nu de mogelijkheid heeft om ook nog eens het Wii Balance Board in de game te verwerken, zal hier alleen nog maar meer idiote besturingsmogelijkheden aan toevoegen.

Minigames besturen met je kont

Een klein voorproefje hiervan kregen we al te zien in de eerste trailer van de game waarin je één van de minigames moet gaan besturen met je kont(!) In deze minigame, genaamd Beestie Boarding, moet je zittend op het Balance Board met je Rabbid naar beneden skiën op een gnoe die dienst doet als snowboard. Inderdaad, een prima concept dus voor een Raving Rabbids minigame en slechts één van de ruim vijftig games uit TV Party.

De game lijkt echter niet voor iedereen een groot feest te worden, want gameheld Rayman lijkt zelf steeds minder grip te krijgen op zijn eigen titels. Wist het vergane game-icoon in de eerste twee delen nog een redelijk prominente rol te vervullen, in deze derde editie lijkt het erop dat hij niet meer dan een kleine gastrol zal krijgen.

Op de wachtlijst voor het Balance Board

Kan je nu al niet wachten om met de game aan de slag te gaan, maar heb je geen zin om negentig euro neer te leggen voor het Balance Board? Geen nood, want het is namelijk niet verplicht om deze controller te gebruiken bij de game. Dus iedereen die ook in december nog steeds op de wachtlijst staat voor het Balance Board zal deze titel gewoon in huis kunnen halen en ouderwets met de WiiMote en Nunchuck aan de slag gaan.

Ubisoft laat wel weten dat ruim eenderde van de minigames geschikt zal zijn voor de drukgevoelige controller dus als je alles uit deze game wilt halen, is het Balance Board zeker welkom.

Zoals we van een Raving Rabbids-titel mogen verwachten, zal ook in TV Party de multiplayer weer goed op orde zijn. Zo zijn de meeste games met vier vrienden te spelen en zijn er ook een aantal turn-based minigames te vinden die je met maximaal acht personen kunt spelen.

Hyperactieve minigames

Daarnaast is er ook nog een Story Mode waarin je een complete televisieweek zal doorlopen. Dit betekent dus dat iedere dag verse uitdagingen te bieden zal hebben in de vorm van nieuwe televisieprogramma’s waarbij originele games en creatieve besturingsmogelijkheden samenkomen in hyperactieve minigames.

Wat online mogelijkheden betreft lijkt de game vooralsnog terughoudend uit te pakken. Het is al wel bekend dat het mogelijk zal zijn je Rabbids te voorzien van idiote outfits en hier dan foto’s van online te zetten. Maar goed, de game moet uiteraard zijn kracht halen uit de offline multiplayer, want een partygame met deze konijnen is natuurlijk gewoon het leukste met vrienden op de bank.


Hoe de DS-versie precies zal uitpakken, is nog onbekend en daar moeten we dus nog even op wachten tot we daadwerkelijk aan de slag mogen met deze titel. Wat de Wii-versie betreft beloven de eerste beelden en informatie ons wederom een Rayman Raving Rabbids-titel die garant zal staan voor veel party- en minigame-plezier, maar dan wel zonder Rayman.

We moeten er nog een half jaartje op wachten, maar dan kunnen we wederom aan de slag met een nieuwe game van Ubisoft’s ADHD-konijnen. Met ruim vijftig minigames en de toevoeging van het Balance Board lijkt dit derde Raving Rabbids-deel garant te staan voor weer een flink aantal frisse en idiote gameplay-momenten. Omdat niet iedere Wii-gamer het Balance Board in bezit heeft, is het ook mogelijk om gewoon met de WiiMote en Nunchuck te spelen. Maar wees eerlijk, het is natuurlijk wel erg leuk om minigames met je kont te kunnen besturen.