Onder de naam All-Play zal EA Sports herfst dit jaar vier sportgames voor de Nintendo Wii lanceren. Per persbericht is een eerste hoeveelheid details over deze games vrijgegeven.

De vier games waar het om gaat zijn nieuwe delen binnen bekende series van uitgever en ontwikkelaar EA Sports. Het gaat om nieuwe delen in de NBA Live, FIFA, Tiger Woods en Madden NFL series. Speciale nadruk bij het All-Play label ligt volgens EA op ‘social gaming’ met meerdere mensen, gameplay die toegankelijk is voor zowel beginners als gevorderden en een unieke Wii besturing. Deze vier games zullen tussen de zomer en herfst van dit jaar in Europa voor de Wii verschijnen.

FIFA 09

Voetbalgame FIFA 09 All-Play is op twee manieren te spelen: als 11 tegen 11 simulatie of als 8 tegen 8 met “over the top” arcade gameplay, zo laat EA weten. Spelers kunnen hierbij hun Mii spelfiguur gebruiken om te voetballen tegen bekende voetballers als Ronaldinho en Wayne Rooney. Verder zijn er twee minigames om met meerdere mensen te spelen, namelijk Boot It en Table Soccer.

Tiger Woods PGA Tour 09

In de golfgame Tiger Woods PGA World Tour 09 All-Play krijgen spelers advies van Tiger Woods’ persoonlijke coach Hank Haney. Natuurlijk wordt de Wii Remote gebruikt om nauwkeurig slagen te kunnen maken en vier spelers kunnen tegelijk online spelen in Simultaneous Online Play. Tot slot zijn er ook in dit spel enkele minigames om tegen elkaar te spelen.

NBA en Madden

Over NBA Live 09 All-Play is weinig bekendgemaakt, behalve dat de game door een veelheid aan controleopties makkelijker te besturen zal zijn en toegankelijker. In Madden NFL 09 All-Play kunnen spelers door de Call Your Shots optie hun medespelers opdracht geven waar ze heen moeten rennen. Verder is er een nieuwe 5 tegen 5 spelsoort op een kleiner veld en zijn er drie ‘playbooks’ om uit te kiezen, van Easy tot Advanced, waardoor gamers het spel aan kunnen passen aan hun eigen vaardigheden.