Konami gaat een andere kant op met haar nieuwste Castlevania game. Deze zal uitkomen voor de Nintendo Wii en geen RPG of platformgame worden, maar een 3D vechtgame.

Het Amerikaanse tijdschrift Nintendo Power heeft de eerste screenshots en informatie over Castlevania: Judgment gepubliceerd. Spelers gebruiken in deze één tegen één 3D vechtgame de Wii Nunchuck om hun personage te bewegen en door de Wii Remote te bewegen worden aanvallen uitgevoerd.

Eerste details

Judgment bevat veel bekende personages uit vorige Castlevania games, waaronder Alucard, Maria Renard, Dracula en Simon Belmont. De vertrouwde power-ups zoals Holy Water, dolken en boemerangs komen ook terug en kunnen door spelers tijdens de gevechten worden gebruikt.

Andere opties die genoemd worden zijn dat de game online te spelen zal zijn en dat de omgevingen interactief zijn. De bekende monsters uit Castlevania komen ook terug: deze duiken soms op tijdens gevechten om zich met de personages te bemoeien. De eerste screenshots zijn inmiddels ook te vinden op onder meer Jeux-France.