Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om de registraties van Premium Content over te zetten van de ene naar de andere Xbox 360 console. Hierdoor is inloggen op Xbox Live niet meer nodig.

Door beveiligingsmaatregelen was het tot dusver niet mogelijk om Premium Content van een oude Xbox 360 op een nieuw exemplaar te gebruiken, zonder op Xbox Live ingelogd te zijn. Dit tot ongenoegen van sommige gamers van wie de console in de loop der tijd vervangen is, of die de overstap hebben gemaakt naar een Xbox 360 Elite.

Microsoft heeft nu maatregelen genomen en heeft het mogelijk gemaakt om Premium Content te koppelen aan een andere Xbox 360 dan waarop ze oorspronkelijk aangeschaft is. Voorbeelden van dergelijke content zijn volledige versies van Xbox Live Arcade games, thema’s, Gamer Pictures, en bepaalde extra’s voor Xbox 360 games zoals mappacks.

Website en tutorial

De stappen die gamers moeten volgen om hun registraties over te zetten staan beschreven op de speciale website van Microsoft. Verder is er een Video Tutorial te vinden op de blog van Major Nelson van Microsoft die het proces beschrijft. Microsoft verklaart verder dat bij reparaties en vervanging van consoles inmiddels de registraties van Premiun Content automatisch worden overgezet.