Dit jaar komt er een nieuwe Prince of Persia voor de consoles en pc, Ubisoft heeft nu bekend gemaakt dat ook de DS niet achter blijft.

Prince of Persia: The Fallen King zal exclusief voor de DS verschijnen en kent zijn eigen verhaal. In dit deel vlucht de Prins voor een nog onbekend gevaar naar een nabijgelegen koninkrijk.

Vriend of vijand?

Al snel blijkt echter dat dit koninkrijk langzaam ten onder gaat aan een snel verspreidende vorm van corruptie en langzaam wordt het gebied in duisternis gehuld. Tijdens zijn reis komt de Prins het deels geïnfecteerde beest Magus tegen die hem belooft te helpen. Het is echter nog maar de vraag of Magus wel te vertrouwen is.

Touchscreen

Zoals verwacht, is The Fallen King te besturen via het touchscreen. Je zult kunnen schakelen tussen de Prins en Magus en zal ook met hem moeten samenwerken om puzzels op te lossen.

Prince of Persia: The Fallen King wordt ontwikkeld door de Ubisoft Casablanca-studio die ook Rayman Raving Rabbids voor de Nintendo DS heeft ontwikkeld. De game ligt rond de kerst van 2008 in de winkels.