In de strijd tegen de massale diefstal van World of Warcraft-accounts komt Blizzard met de Blizzard Authenticator. Een sleutelhanger die je helpt bij het beschermen van je account-gegevens.

Het apparaatje doet denken aan de kleine calculatortjes die veelal gebruikt worden om in te loggen bij het online bankieren. De Blizzard Authenticator, zoals het apparaat heet, moet eerst worden gekoppeld aan je World of Warcraft-account door middel van de productcode op de achterzijde.

Vervolgens druk je simpelweg op een knop en verschijnt er een zes-cijferige code op het display. Deze code moet je bij het inloggen in World of Warcraft invoeren. De code is elke keer uniek en is maar bij één inlogpoging geldig.

Extra laag beveiliging

Blizzard benadrukt dat de Authenticator geen vervanging is voor je wachtwoord en ook dat het geen verplichting is. “De Authenticator biedt simpelweg een extra laag beveiliging toe om ongeautoriseerd toegang tot je account te voorkomen”, aldus de FAQ op de website.

De Blizzard Authenticator gaat €6,50 kosten en is voor het eerst te koop op de Worldwide Invitational van Blizzard, dit weekend in Parijs. Daarna is het te koop via de Blizzard Store.