Zes jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud zijn opgepakt in New York omdat ze onrust aan het stoken waren in de stad. “Wij zijn geïnspireerd door GTA IV”, zo luidde hun verklaring.

De groep jongeren overviel onder andere een klant in een supermarkt, bestolen een autobestuurder en sloegen een passerend busje met een honkbalknuppel. Dit wist de Amerikaanse nieuwssite Newsday te melden.

Supermarktmedewerker

Eén van de slachtoffers was de medewerker van de plaatselijke supermarkt in Nassau County, New York. Hij was net klaar met werken en stond op de bus te wachten toen hij in zijn rug werd geduwd om vervolgens geschopt en geslagen te worden door de jongens.

Hierbij werden enkele tanden op barbaarse wijze uit zijn mond verwijderd. De relschoppers gingen er vervolgens vandoor met een klein geldbedrag en de mobiele telefoon van het slachtoffer.

Een pakje sigaretten

Het volgende slachtoffer was een vrouwelijke automobilist. Ze werd gedwongen uit te stappen terwijl de jongens haar auto leeghaalden. Deze keer gingen ze er enkel vandoor met een pakje sigaretten terwijl de vrouw het alarmnummer belde. Vervolgens werd er met een honkbalknuppel vakkundig op een busje ingeslagen dat toevallig langs kwam rijden.

Grand Theft Auto

Hierna konden de jongens gearresteerd worden en kwam er een einde aan hun misdaadverhaal. “Er is vastgesteld dat de jongens een videogame, Grand Theft Auto, nadeden”, aldus Anthony Repalone, het hoofd van het politiekorps van Nassau County.

“Dit hebben de jongens zelf toegegeven. We vermoeden dat er meer slachtoffers zijn dan alleen deze drie.”