Volgens de corporate vice-president van Microsoft LIVE Software and Services, John Schappert, is de pc het grootste gamingplatform ter wereld.

“Hoewel er grote problemen zijn binnen de industrie is pc-gaming nog nooit zo groot geweest en wij zijn ervan overtuigd dat die trend de komende jaren zo doorgaat”, legde Schappert uit. “De industrie zal in alle grote landen een groei zien in publiek, omzet en hardwareverkoop in de nabije toekomst.”

Online activiteit

Volgens Schappert komt dit vooral door de grote groei in online activiteiten. Hij had het onder andere over exclusieve pc-titels als Lord of the Rings Online en Crysis, maar ook non-exclusieve titels als Age of Conan werden genoemd als grote titels.

XNA Game Studio

“Wij willen de volgende generatie game developers voor de pc ook steunen door het gratis beschikbaar te stellen van XNA Game Studio. Een verzameling ontwikkel-tools die gemakkelijk te gebruiken zijn en games voor zowel pc’s als Xbox 360 en Zune kunnen ontwikkelen”, aldus Schappert.

Volgens hem is het doel van Microsoft om de groeiende gemeenschap studenten, hobbyisten en onafhankelijke game developers te ondersteunen. “Deze mensen hebben enorme potentie en kunnen het hele Windows ecosysteem verrijken met hun vindingrijkheid.”