In een preview in een Tsjechisch gameblad zijn enkele nieuwe details over Crysis Warhead boven water komen drijven.

Zoals al bekend was, draait Warhead om Psycho. Het verhaal begint als deze soldaat gescheiden wordt van de held van het eerste deel, Nomad. De game zal zich dus in dezelfde tijdlijn spelen als de eerste Crysis, want het speelt helemaal door tot aan het punt waar ze elkaar weer ontmoeten.

Meer vrijheid

Het grootste deel van de game zal zich afspelen aan de andere kant van hetzelfde eiland. Dit deel zal echter wel veel vrijer zijn en volgens de preview meer een sandbox-game zijn in vergelijking met het eerste deel. De singleplayer zou ongeveer acht tot tien uur in beslag moeten nemen.

Psycho maakt gebruik van hetzelfde nano suit met dezelfde functies, al bestaan er geruchten dat daar meer functies aan zullen worden toegevoegd. Wel zijn er minstens twee nieuwe wapens, een grenade launcher en een dubbele SMG.

Hovercraft

Ook zijn er nieuwe voertuigen als een hovercraft en een Armored Scout Recon, een soort jeep met een geweer op de bovenkant. Deze zijn ook te gebruiken in de multiplayer, die ook onder handen wordt genomen. De team based-spelletjes zullen minder complex zijn en dus sneller spelen.

Grafisch maximaal

Aan de techniek wordt ook gewerkt. Je zult de game kunnen spelen met alle grafische toeters en bellen op maximum zonder daar een DirectX10-videokaart voor te moeten aanschaffen. Ook zal de game soepeler lopen dan het eerste deel als deze gespeeld wordt op een pc met precies dezelfde hardware.

Geen Crysis 2

Ontwikkelaar Crytek benadrukt ook dat het hier gaat om een volwaardige stand-alone ‘uitbreiding.’ Het is geen nieuw deel, maar je hebt niet de originele game nodig om Warhead te kunnen spelen. Of er ooit echt nog een Crysis 2 wordt gemaakt, ligt volgens de ontwikkelaar aan de verkoopcijfers van Crysis Warhead.