2K Games heeft aangekondigd dat de klassieker Sid Meier's Colonization vanaf de grond af aan opnieuw wordt opgebouwd met de Civilization IV-engine.

Sid Meier's Civilization IV: Colonization wordt een stand-alone uitbreiding op de Civilization IV-serie. De game wordt ontwikkeld door Firaxis Games, een ontwikkelstudio die onderdeel is van 2K Games en Take-Two Interactive.

The New World

In Colonization zullen spelers één van de vier grootste Europese landen naar de overwinning leiden en hen The New World laten veroveren. Spelers zullen moeten handelen, overleggen en natuurlijk vechten met inheemse bewoners en concurrerende landen om zich in de nieuwe wereld te kunnen vestigen.

Civilization IV-engine

"We kregen veel verzoeken van fans om Colonization opnieuw uit te brengen en het lijkt dat nu de ideale tijd is om dat te doen", aldus Sid Meier, het grote brein achter de Civilization-serie en director of creative development bij Firaxis Games. Volgens hem is de engine van Civilization IV de ideale basis. "Deze engine maakt het mogelijk iets te maken wat zowel nieuwe als oudere spelers zal bekoren."

De game, waarvan het origineel stamt uit 1994, zal helemaal vanaf het nulpunt opnieuw worden opgebouwd met de nieuwe engine. Onder andere een nieuwe interface, nieuwe diplomacy-opties en nieuwe modding tools worden toegevoegd. Sid Meier's Civilization IV: Colonization zal deze herfst in de winkels liggen voor de pc.