In een preview in de nieuwste editie van het blad GamePro zijn een paar details onthuld over Halo Wars, de strategiegame rond de Halo-franchise.

Zo is inmiddels bevestigd dat de game een co-op modus krijgt voor twee spelers. Hier werd bij de aankondiging van de game al naar gehint. maar is daarna nooit bevestigd. Ook zullen zes spelers het tegen elkaar op kunnen nemen in de online modus via Xbox Live.

Supplies

Ook is er wat meer bekend over het spelmechanisme. Waar je in de meeste games veel verschillende grondstoffen als hout of steen moet verzamelen, heb je in Halo Wars enkel 'supplies' nodig. Volgens Dave Pottinger, één van de ontwerpers bij ontwikkelstudio Ensemble Studios, is hiervoor gekozen om de actie soepeler te laten verlopen.

"Halo Wars concentreert zich op gevechten en niet op de voorbereidingen", aldus Pottinger. "De grote strategische beslissingen blijven, maar de game is op deze manier wat spannender en vol met actie."

Wanneer Halo Wars in de winkels ligt, is nog niet bekend. Wel weten we dat vooralsnog enkel Xbox 360-bezitters van de game gaan kunnen genieten.