In een recent interview heeft de senior producer van EA DICE, Owen O'Brien, enkele uitspraken gedaan over Mirror's Edge. Zo laat hij weten dat hij geïnspireerd is door verschillende televisieseries.

Volgens O'Brien zullen mensen erg snel op een verkeerde manier kijken naar Mirror's Edge. Hij zegt dat het makkelijk is om te zeggen: "dit is een spel over één meisje die zich afzet tegen een dictatuur." Volgens O'Brien is het echter veel meer dan dat.

Hoeveel ben je bereid op te geven

"Eén van de belangrijkste vragen die de game je gaat stellen, is hoeveel van je persoonlijke vrijheid je op wil geven voor een comfortabel leven", aldus O'Brien in een interview. "Een ander soort thema is dat je mensen niet kan dwingen volgens jouw regels en gedragscodes te leven, zelfs als deze een betere leefomgeving creëren."

"Eerlijk gezegd ben ik een groot fan van Joss Whedon, de bedenker van Buffy The Vampire Slayer, en een hoop dingen uit het verhaal van het spel komen uit Firefly en Serenity", geeft O'Brien toe. Firefly is een serie waar later een film genaamd Serenity over gemaakt is en beide werden geregisseerd door Joss Whedon.

Stap te ver

O'Brien vertelt dat in Serenity de grote baas ook zegt: "Dit is geen kwaadaardig rijk, we snappen dan ook niet dat je niet bij onze blije club wilt horen." "Maar natuurlijk gaat de regering te ver hierin," zegt O'Brien, "en dat is ook het geval in Mirror's Edge. De burgemeester van de stad besluit om net die ene stap te ver te gaan."