In een interview met Ted Price, de baas van ontwikkelaar Insomniac Games, zijn er weer meer details bekend gemaakt over de aankomende game Resistance 2.

In een interview met Ted Price, de baas van ontwikkelaar Insomniac Games, zijn er weer meer details bekend gemaakt over de aankomende game Resistance 2.

Resistance 2 zal bijvoorbeeld een stuk langer duren dan zijn voorganger. De co-op campaign zal de nodige vrijheid geven aan de gamers, zelfs als ze met acht mensen in een team spelen. Price geeft aan dat de planning is om spelers vrij te kunnen laten ronddwalen in de game, maar dat je niet alleen door de campaign komt. De acht spelers hebben allemaal hun eigen eigenschappen en zullen elkaar nodig hebben om te overleven. Achterblijvers worden niet gerespawnd.

De game zal een resolutie van 720p hebben en dertig frames per seconde tellen. Verder mogen we bij Resistance 2 ondersteuning verwachten voor trophies en Home. Ook Resistance: Fall of Man zal die ondersteuning krijgen.

Tiltfunctie wordt niet verder uitgebreid

Insomniac Games is niet van plan om het gebruik van de tiltfunctie verder uit te breiden in Resistance 2. Price geeft ook aan dat de grootste uitdaging in de franchise het verhaal is. De makers begonnen oorspronkelijk bij een verhaal in de ruimte met tijdreizen en aliens die op reptielen lijken. Uiteindelijk is dat Resistance geworden.

Het nieuwe deel zal niet alleen meer achtergrond bieden over hoofdpersonage Nathan Hale, maar volgens Price zal de co-op campaign, die een minder zwaar verhaal heeft, weer andere informatie over de wereld bieden dan de singleplayer campaign.