Sony moet snel handelen om te voorkomen dat uitgevers de PSP links laten liggen, zegt Rob Cooper, de UK managing director van Ubisoft.

Sony moet snel handelen om te voorkomen dat uitgevers de PSP links laten liggen, zegt Rob Cooper, de UK managing director van Ubisoft.

De PSP is volgens hem te duur en te technisch voor de gemiddelde gamer. Omdat de PSP geen duidelijk pad heeft voor de toekomst, denkt Cooper dan ook dat uitgevers de handheld links gaan laten liggen, zeker in vergelijking met de sterkere Nintendo DS.

Te weinig overtuiging

Volgens Cooper is Sony teleurgesteld in de verkoop van de handheld en weet daardoor niet welke weg het moet inslaan. Als resultaat overtuigen ze de uitgevers te weinig om voor de handheld games uit te brengen.

Ubisoft heeft dit jaar geen titels in de planning staan voor de PSP, maar Cooper benadrukt dat ze de handheld niet zomaar laten vallen. “We maken er niet te veel games voor totdat we een richting krijgen. Ze moeten beslissen wat ze ermee willen doen en dat duidelijk maken. Ze moeten zeggen ‘dit is onze strategie, dit is ons proces en op deze manier kunnen uitgevers er achter staan’.”

Te technisch

Cooper vindt dat de PSP ook te technisch is in vergelijking met de Nintendo DS. Als gevolg begrijpen veel casual gamers de handheld niet. “Zij die de Nintendo DS op dit moment kopen, willen maar een paar toetsen en niet veel meer”, aldus Cooper.