Trion World Network, een studio opgericht door de maker van de Might and Magic franchise, Jon Van Caneghem, heeft bekend gemaakt dat ze werken aan een nieuwe fantasy-MMORPG.

Trion World Network, een studio opgericht door de maker van de Might and Magic-franchise, Jon Van Caneghem, heeft bekend gemaakt dat ze werken aan een nieuwe fantasy-MMORPG.

Hoewel de markt momenteel overstroomt van de fantasy-MMORPG's gaat Van Caneghem ook een poging wagen een dergelijke game te maken. Hij wil echter wel iets compleet nieuws gaan doen.

Dynamische wereld

In andere MMO's komen monsters die je hebt verslagen na een aantal minuten gewoon weer terug. In deze nieuwe MMO, waarvan de titel nog niet bekend is, zul je echter een blijvende invloed hebben op de wereld waarin je speelt.

"Deze game is ontworpen met de gedachte om spelers midden in de spelwereld te zetten", aldus Jon Van Caneghem. "Door het bouwen van een uniek systeem en servers die dynamische veranderingen ondersteunen, openen we compleet nieuwe mogelijkheden. De wereld zal met de spelers meeleven en veranderen en evolueren naar hun acties en de creativiteit van ons ontwerpteam."

Cross-platform

De game wordt gemaakt met een speciaal systeem van Trion, die het mogelijk maakt om cross-platform te spelen. Wellicht kunnen pc-gamers dus binnenkort samen met Xbox 360-spelers een digitale wereld beïnvloeden. Wanneer en onder welke titel het spel gaat uitkomen is nog niet bekend.