Vorige maand deed het hoofd van Team Ninja en de director van de Ninja Gaiden franchise, Tomonobu Itagaki, enkele mysterieuze uitspraken over de voortgang van de franchise. In een recente brief blijkt waar hij het over had.

Vorige maand deed het hoofd van Team Ninja en de director van de Ninja Gaiden-franchise, Tomonobu Itagaki, enkele mysterieuze uitspraken over de voortgang van de franchise. In een recente brief blijkt waar hij het over had.

Enkele weken geleden zei Itagaki in een interview dat hij na de release van Ninja Gaiden II helemaal klaar was met de franchise. Gisteravond bleek echter dat hij niet zozeer de franchise zat was, maar meer de uitgever van de spellen, Tecmo Co., Ltd.

Completion Bonus

In een brief die werd rondgestuurd naar verschillende internationale websites doet Itagaki zijn verhaal. Op 14 mei 2008 heeft de man een aanklacht ingediend bij de Tokyo District Court tegen Tecmo Co., Ltd en de president van het bedrijf, Yoshimi Yasuda.

Yasuda had hem een 'completion bonus' beloofd als hij Dead or Alive 4 af zou maken. Dit werd al aan het begin van het ontwikkelproces aan hem beloofd. Toen de game echter in de winkels lag, bleef de bonus uit. Volgens Itagaki werd hem gezegd: "Als je het hier niet mee eens bent kan je dit bedrijf verlaten of ons anders aanklagen." Daarnaast heeft Yasuda volgens Itagaki verschillende denigrerende opmerkingen gemaakt richting hem en zijn collega's.

Woord aan de fans

Itagaki maakt in de brief wel zijn excuses tegenover de fans van de games die hij gemaakt heeft. "Ninja Gaiden II zal de laatste Ninja Gaiden zijn die ik maak. Ook zal ik nooit een Dead or Alive 5 kunnen maken. Ik vind de omstandigheden waarin ik Tecmo, waar ik jaren heb gewerkt, verlaat erg vervelend en het spijt me dat ik hiermee de fans teleurstel", aldus Itagaki.

"Ik kan echter niet meer verder werken met President Yoshimi Yasuda, een man die zijn beloftes niet nakomt, zelfs wanneer hij dat wel zou kunnen." Als laatste zegt Itagaki dat hij hoopt dat een voorval als deze nooit meer zal gebeuren.