In een getoonde speelbare versie van Fable 2 zijn een aantal nieuwe kenmerken van de game aan bod gekomen. Volgens Peter Molyneux zijn minimaps niet meer hip en kan je alle huizen in het spel kopen.

In een getoonde speelbare versie van Fable 2 zijn een aantal nieuwe kenmerken van de game aan bod gekomen. Volgens Peter Molyneux zijn minimaps niet meer hip en kan je alle huizen in het spel kopen.

Peter Molyneux toonde de nieuwste versie van Fable 2 aan de pers die, ondanks dat de game nog lang niet af was, heel wat nieuwe toevoegingen toonde. Het meest opvallende was misschien nog wel het compleet ontbreken van een minimap. Volgens Molyneux is een minimap passé en zit er in Fable 2 een soort van broodkruimelsysteem die je overal naar toe leidt.

Combinaties

Ook is er meer bekend over het magiesysteem. In Fable 2 heb je de beschikking over acht verschillende spreuken die op allerlei verschillende manieren op te bouwen en te combineren zijn. Daarnaast kan je kiezen om een aanval te doen op één persoon of een ‘area of effect’ waarmee je meerdere vijanden kan raken.

Je kunt in Fable 2 nu ook alle huizen kopen die je in het spel tegenkomt. Dus naast held of slechterik kan je nu ook vastgoedmagnaat worden. Leuk detail is dat elk huis een bonus oplevert in de vorm van een quest, item of skill. Volgens Lionhead is Fable 2 ook vele malen groter, sommige zeggen zelfs dat het twintig tot dertig keer groter is dan het vorige deel.

Geen seks

Peter had graag een seks-minigame gezien, maar dat haalde het niet omdat ze geen 18+ rating willen voor Fable 2. Nu gaat het scherm gewoon op zwart en hoor je wat gehijg. De mogelijkheid om een vrouwelijk personage te spelen werd er bijna uitgehaald, maar de vrouwen in het ontwikkelingsteam hebben daar een stokje voor gestoken. Ook een leuk detail is dat tussenscenes nu enigszins interactief zijn. Zo kan je de D-pad gebruiken om bepaalde gebaren of gezichtsuitdrukkingen te laten zien en hiermee het gesprek beïnvloeden.

Volgens Lionhead staan er nog drie Fable-games in de planning, maar op het moment werkt Lionhead aan Fable 2 en een nieuw project. De Black & White-studio is opgeheven.