De release van de tweede uitbreiding op World of Warcraft, Wrath of the Lich King, komt steeds dichterbij en langzaam maar zeker komt er meer informatie vrij.

De release van de tweede uitbreiding op World of Warcraft, Wrath of the Lich King, komt steeds dichterbij en langzaam maar zeker komt er meer informatie vrij.

Wrath of the Lich King gaat een nieuwe class introduceren waar spelers mee aan de slag kunnen, de Death Knight. Veel informatie was hier echter nog niet over bekend, maar vandaag kregen we eindelijk meer te weten over deze nieuwe class.

Death Knight

Iedereen met een level 55 personage kan één Death Knight (per realm) maken. Informatie over de eventuele quest line die spelers moeten volgen om er één vrij te spelen, werd niet gegeven en wellicht zijn deze quests geschrapt. Elk ras kan een Death Knight worden en je zal beginnen op level 55.

Je Death Knight moet eerst een aantal quests voltooien waarin het achtergrondverhaal en de mogelijkheden van de class uitgebreid worden uitgelegd. Een nieuwe Death Knight heeft gelijk een groot aantal skills tot zijn beschikking en zelfs een mount (Deathcharger) bevindt zich al in zijn rugzak. De class draagt plate armor en zal zowel melee damage aan kunnen richten als de rol van Warriors, Paladins en Druids over kunnen nemen als tank.

Runes en Presences

Voorheen gebruikten alle classes mana, rage of energy. Death Knights gebruiken een nieuw systeem met zogenaamde runes. Deze runes bevinden zich in zijn zwaard en worden net als de andere resources weergegeven in het portret van de speler in de rechterbovenhoek van het scherm. In totaal passen er zes runes in het zwaard. Spelers krijgen drie verschillende soorten runes (Frost, Blood en Unholy) om mee af te wisselen.

Waar Paladins Auras en Warriors Stances gebruiken, maakt de Death Knight gebruik van een Presence. Deze is er in drie verschillende smaken, één om extra veel schade toe te richten, één om te tanken en waarschijnlijk zal de derde een mix van beide bieden. Daarnaast maakt de class gebruik van Runic Power. Hoe meer je gebruik maakt van skills met je runes, hoe groter deze kracht wordt. Deze kan dan weer gebruikt worden om extra veel schade aan te richten. Hoe meer Runic Power, hoe krachtiger je aanval.

Undead Minions

Death Knights maken ook gebruik van pets zoals de Hunter en Warlock. Een speler zal meerdere Undead Minions kunnen oproepen die massaal vijanden aan beginnen te vallen, of een extra krachtige Undead oproepen uit een verslagen medespeler (vriend of vijand). Als een Death Knight dit op iemand gebruikt, dan zal de speler de keuze krijgen om de controle over deze ondode te verkrijgen of dit door de computer te laten doen.

Tanken

Een Death Knight die de rol van een tank wil vervullen zal zich vooral moeten richten op zijn parry rating, aangezien de class geen schild kan dragen. Blood runes worden veel gebruikt in skills die gebruikt worden voor het tanken, terwijl Frost, zoals bij de mage, meer bedoeld is voor crowd control. Dit moeten spelers combineren met de verschillende Presences om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. De grote kracht van een Death Knight zal echter liggen in het tanken van magische tegenstanders.

Instances

Natuurlijk is een uitbreiding voor World of Warcraft niet compleet zonder nieuwe instances. Elke 5-man instance krijgt, net als in The Burning Crusade, een Heroic Modus die op level 80 kan worden voltooid voor extra krachtige uitrusting en Heroic Badges. De endgame raid instances zullen allemaal komen in een 25-man en 10-man variant. Voor spelers die dus wel alle eindbazen willen zien, maar geen tijd hebben voor een grote georganiseerde guild is dit ideaal. Blizzard lijkt hiermee zijn beloftes dat echt iedereen te maken krijgt met King Arthas waar te maken.

Wanneer we Wrath of the Lich King kunnen verwachten is nog niet bekend.