Ontwikkelaar Pandemic, die op dit moment ook werkt aan Mercenaries 2, heeft een nieuwe game in de Lord of the Rings-franchise aangekondigd.

Ontwikkelaar Pandemic, die op dit moment ook werkt aan Mercenaries 2, heeft een nieuwe game in de Lord of the Rings-franchise aangekondigd.

In The Lord of the Rings: Conquest kunnen spelers de controle nemen over veel verschillende personages uit zowel de films als uit de boeken en daarmee één van de vele veldslagen meemaken. Zelfs de bad guys zoals Ringwraiths, de Balrog en de ultieme slechterik Sauron zijn speelbaar.

Veldslagen

In Conquest kunnen spelers namelijk elke rol aannemen in elke veldslag uit de serie die zij willen. Spelers die altijd al eens tussen de boogschutters op de muur van Helm’s Deep wilden staan, maar ook benieuwd zijn naar de de Oliphaunt-berijders bij de Battle of the Pelennor Fields, kunnen dus hun hart ophalen.

De game is online te spelen met acht spelers en vier spelers kunnen samen de campaign doorlopen, online of door middel van splitscreen. Pandemic Studios belooft twee verschillende campaigns, waaronder een verhaallijn waarin verteld wordt wat er zou gebeuren als Sauron zijn geliefde ring wel te pakken had gekregen.

Precies wat de fans willen

“Bij Pandemic zijn we allemaal grote fans van The Lord of the Rings”, aldus Josh Resnick, mede-oprichter en general manager bij Pandemic Studios. “Onze ervaring in het maken van grote action packed games zal van pas komen bij The Lord of the Rings: Conquest. Deze game gaat de fans precies geven wat ze willen: volledige controle over zwaarden, bogen en magie en meevechten in epische gevechten, op de manier waarop zij dat willen. Zelfs als ze aan de kwaadaardige zijde willen spelen.”

The Lord of the Rings: Conquest staat op de planning voor de herfst van dit jaar en zal voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc uitkomen.