Uitgever Rockstar Games heeft vandaag de eerste wereldwijde verkoopcijfers vrijgegeven van Grand Theft Auto IV. De cijfers verbreken alle huidige records.

Uitgever Rockstar Games heeft vandaag de eerste wereldwijde verkoopcijfers vrijgegeven van Grand Theft Auto IV. De cijfers verbreken alle huidige records.

Grand Theft Auto IV heeft op de eerste dag 3,6 miljoen exemplaren verkocht. Nu de game een week uit is, zijn ook daar de eerste cijfers van bekend. Momenteel is de game wereldwijd meer dan zes miljoen keer verkocht. Hiermee verbrijzelt GTA IV het record van Halo 3.

Take-Two is erg blij met de huidige cijfers en noemt het de grootste lancering in de geschiedenis van de interactieve entertainment. De CEO van Take-Two, Ben Feder, zegt er het volgende over: "Het doel van Rockstar is om iedere nieuwe titel binnen de Grand Theft Auto-franchise beter te maken dan zijn voorloper."

PS3-versie krijgt een patch

Waarschijnlijk zijn deze avond ook de problemen bij de PlayStation 3-versie verleden tijd. Rockstar en Sony hopen via een patch de connectieproblemen met de multiplayer te verhelpen en ook het aantal keer dat de game willekeurig vastloopt te reduceren. Door de grote populariteit van de game konden servers van GameSpy vaak de druk maar met moeite aan.

Eerder had Rockstar al aangegeven dat gamers die regelmatig crashes ondervonden het beste hun gamedata konden verwijderen en de game opnieuw moesten installeren. Iets later kwamen gamers zelf met een minder radicale oplossing. Door je uit te loggen bij het PlayStation Netwerk zouden de meeste vastlopers namelijk verholpen zijn.