Jij bent een halfgod die meer wilt en dat zal niet makkelijk gaan als we ontwikkelaar Gas Powered Games moeten geloven. Zij komen met Demigod, dit keer niet met Chris Taylor aan het roer, maar John Comes.

Jij bent een halfgod die meer wilt en dat zal niet makkelijk gaan als we ontwikkelaar Gas Powered Games moeten geloven. Zij komen met Demigod, dit keer niet met Chris Taylor aan het roer, maar John Comes.

Gas Powered Games en Chris Taylor kennen we vooral van de gigantische real time strategy-games Total Annihilation en Supreme Commander, maar ook van Dungeon Siege. Met Demigod wil John Comes, lead designer van de game, reageren op de mods die uitkomen voor RTS-games. Iets wat volgens hem door RTS game designers veel te weinig is gebeurd, maar bij first person shooters met veel succes is gedaan, kijk maar naar Counter Strike. Demigod kijkt naar de mods die uitkwamen voor Warcraft III en dan vooral naar het populaire Defense of the Ancients (DotA). DotA wordt wereldwijd veel gespeeld en is zelfs te vinden op menig E-sport toernooi.

In Demigod ben je een halfgod die eigenlijk wel een echte god wilt worden en laat er nu net een vacature zijn. Om dit voor elkaar te krijgen ga je niet op sollicitatiegesprek, maar zul je vooral veel moeten hakken. Tot zover het verhaal, want meer is er gewoon (nog) niet bekend. Waar het om gaat is dat je met je gigantische personage zoveel mogelijk vijanden tot pulp slaat, in de fik steekt, vergast of met behulp van hordes van je eigen troepen in de pan hakt.

Geen singleplayer campaign

Er zijn geen plannen om Demigod een singleplayer campaign te geven. Je kunt wel tegen bots strijden, maar dat is niet het doel van het spel. Deze game draait namelijk vooral om het tot puin verwerken van online tegenstanders. Door tegenstanders te verslaan, krijg je goud en ervaring en daarmee kan je weer allemaal leuke dingen doen. Met goud kan je potions, ringen en amuletten kopen en met ervaring kan er aan je demigod worden gesleuteld.

Er zijn twee types halfgoden: de Assassin, de close combat specialist, en de General die het aanpakt van een afstandje en beschikt over zijn eigen troepen. Generals kunnen siege units, melee, vliegende en ranged eenheden inzetten. De Assassin is een leger leger in zijn eentje, maar kan met goud nog defensieve gebouwen neerzetten. Ook heeft hij krachten die vooral destructief zijn, terwijl de general veel krachten heeft die zijn leger beter maakt.

Eigen krachten en zwaktes

Je moet als speler een halfgod kiezen en ieder heeft zijn eigen krachten en zwaktes. Opvallend is bijvoorbeeld Rook, eigenlijk een wandelend kasteel met katapulten in de geschutstorens en een gigantische hamer. Of Torch die, zoals de naam al suggereert, aan het branden is. Torch heeft de beschikking over een compleet arsenaal van vuur- en ijs-spells. In Defense of the Ancients heb je keuze uit meer dan negentig helden. Hoeveel dit er gaan worden in Demigod is nog niet precies bekend.

In Demigod is het de bedoeling dat je de basis van de vijand sloopt. Dit klinkt makkelijker dan het is, want elke zijde heeft portals waar een eindeloze stroom aan troepen uit stroomt en daarnaast loopt er natuurlijk nog een halfgod rond.

Half uurtje

Gelukkig voor de speler die graag aanvalt zonder al te veel na te denken, kan je demigod niet zo maar dood. Mocht hij vallen in de strijd, dan verschijnt hij na een tijdje weer in je basis, als die er nog is natuurlijk. Gas Powered Games maakt het spel zo dat je het met meerdere spelers tegelijk kan spelen zonder dat het uren duurt. Een gemiddeld potje moet ongeveer een half uur duren.

Gas Powered Games ontwikkelt Demigod compleet zelfstandig en is van plan om de game vooral uit te geven via services als Steam en Direct2Drive, maar een gewone versie is niet uitgesloten. Chris Taylor werkt niet direct mee aan deze titel en heeft meer de rol van adviseur en bedrijfsleider.

Gas Powered Games hoopt met Demigod een succes te behalen door te kijken naar mods en hier het beste uit te halen. Koppel dit aan de indrukwekkende Supreme Commander-engine, een compleet onafhankelijke manier van ontwikkelen en je kunt niet anders dan hopen dat de game snel uitkomt.