Vandaag vindt de PlayStation Day plaats in Londen. Op deze dag krijgt de pers te zien waar de PlayStation 3 staat en wat we de komende tijd nog kunnen verwachten van de console. Inmiddels is de persconferentie afgerond.

Vandaag vindt de PlayStation Day plaats in Londen. Op deze dag krijgt de pers te zien waar de PlayStation 3 staat en wat we de komende tijd nog kunnen verwachten van de console. Inmiddels is de persconferentie afgerond.

De persconferentie begon met de huidige situatie van de PlayStation 3. Kaz Hirai, de baas van Sony, geeft toe dat het eerste jaar van de console niet al te vlot verliep, maar dat nu duidelijk wordt dat de console een goede koers aan het varen is. Ontwikkelaars kunnen tegenwoordig beter werken met de console en beginnen steeds meer vanuit de PlayStation 3 te werken als het gaat om multiplatformtitels.

Sony is momenteel erg tevreden over de verkoop van de PS3. Volgens de uitgever verkoopt de console volgens hetzelfde patroon als de PS2 vroeger, ondanks dat de prijs veel hoger ligt. Momenteel heeft het PlayStation Netwerk 3,2 miljoen geregistreerde gebruikers en zijn er al 57 miljoen items gedownload via de PlayStation Store.

Sony wist tijdens de conferentie ook te melden dat de PS3 momenteel de Xbox 360 heeft voorbijgestreefd in Europa, ondanks het feit dat de Xbox 360 een jaar eerder is gelanceerd.

Exclusieve titels om de console sterker te maken

2008 en begin 2009 lijken de periodes te zijn voor de exclusieve titels voor de PlayStation 3. Op 12 juni kunnen we Metal Gear Solid 4 verwachten en van die game is tevens een officiële PS3-bundel aangekondigd. Het gaat om een zwarte 40GB PS3, maar het is nog onbekend of we een Dual Shock 3-controller kunnen verwachten bij het pakket. LittleBigPlanet is ondertussen een maandje verschoven en wordt nu in oktober verwacht.

Uiteraard mogen we ook de twee shooters Killzone 2 en Resistance 2 verwachten. Killzone 2 zal volgens de planning pas in februari 2009 uitkomen. Resistance 2 ligt november 2008 in de winkels en zal zich focussen op vier zaken, te weten community, campaign, co-op en competitiviteit. Myresistance.net zal een volledige restyle krijgen en zal een aantal sociale features krijgen die ook terug te vinden zijn op sites als Facebook. Dit alles wordt lichtjes geïntegreerd in de game.

Terugkeer van Resistance en MotorStorm

Het verhaal zal zich volledig richten op de terugkeer van Hale naar zijn thuisland, de Verenigde Staten. We zullen in Resistance 2 ook meer te weten komen over de achtergrond van Hale en waar de Chimera vandaan komen en hoe ze zijn ontstaan. De co-op zal uit maximaal acht spelers bestaan die allemaal hun eigen verhaal, een eigen vooruitgang en eigen beloningen hebben. Ontwikkelaar Insomniac Games is nog druk bezig met het goed laten lopen van servers met zestig spelers. Men wil namelijk zoveel mogelijk voorkomen dat mensen op elkaar gepropt zitten in de server.

Ook MotorStorm 2 staat op de lijst. De game heeft nu officieel de titel MotorStorm Pacific Rift gekregen en zal, volgens de ontwikkelaars, een hele verbetering zijn ten opzichte van het voorgaande deel. Vooral de agressievere AI zal voor de nodige virtuele blauwe plekken zorgen.

Je tegenstanders zullen het je nog lastiger maken, maar ook de vegetatie op het eiland zal er alles aan doen om je tegen te houden. Er is ook een nieuw voertuig aangekondigd. De Monster Truck is groot, snel en heeft de neiging om de iets kleinere voertuigen in de race onderuit te halen.

PSP niet vergeten

Sony zal zeker het kleine broertje van de PlayStation 3 niet vergeten. Op 30 juni zal Go! View gelanceerd worden. Dit zal de eerste video downloadservice in Europa worden voor de PSP. Door middel van een abonnement is het dan mogelijk om series en films te downloaden via je pc op de PSP. Deze zomer zal de PlayStation Store ook oude UMD-titels als download aanbieden.

Als laatste werd er nog gesproken over PlayTV. PlayTV zal 99 euro kosten en in september gelanceerd worden. Hiermee kun je programma’s opnemen en opslaan op de harde schijf van de PS3.