Als je aan This is Vegas denkt, dan denk je al snel aan een zeer slappe rip-off van de Grand Theft Auto-serie. Maar eigenlijk willen we allemaal wel een keer rondrijden in Vegas.

Als je aan This is Vegas denkt, dan denk je al snel aan een zeer slappe rip-off van de Grand Theft Auto-serie. Maar eigenlijk willen we allemaal wel een keer rondrijden in Vegas.

Sandbox-games worden al snel geassocieerd met het jatten van auto’s, het beroven van onschuldige voorbijgangers, het meedoen aan andere criminele zaakjes, het verpesten van de jeugd en het aanzetten tot moorden of andere criminele acties in het echte leven. Eigenlijk alles wat je in of door de Grand Theft Auto-serie ook doet, maar GTA is dan ook niet voor niets de grondlegger van het sandbox-genre.

This is Vegas wil niets veranderen aan dit genre, maar wil laten zien dat het ook ietsjes anders kan. Ontwikkelaar Surreal Software ziet de game als een mix tussen de films Ocean’s Eleven en Anchorman. Dat zou betekenen dat de game de coole sfeer uit de Ocean’s-trilogie en de absurde humor uit Anchorman moet hebben. Iets wat niet geheel vreemd is voor een setting als Las Vegas.

Las Vegas

De Las Vegas die je in de game kunt vinden, is helaas niet gebaseerd op de stad die je in de Nevada-woestijn kunt vinden. De ontwikkelaar vindt namelijk dat steden in games die gebaseerd zijn op de echte versie al snel saai zijn zodra de speler eraan gewend is. Daarom hebben ze besloten om hun eigen, nog kleurrijkere versie van Las Vegas te maken. Natuurlijk zie je wel de iconische locaties als The Strip en de overbekende casino’s terug.

Deze keer speel je helaas niet zo’n kleurrijk persoon. Geen crimineel met het doel om maffiabaas te worden, geen super agent die steeds hoger kan springen en je maakt ook geen deel uit van een of andere gang. Nee, deze keer ben je een normale man net als jij en ik, met als enige verschil dat hij in Las Vegas wil gaan wonen om lol te hebben en wij vastzitten in Nederland.

Naarmate de game vordert, wordt je natuurlijk steeds minder normaal, omdat je je bij de vier groeperingen aansluit en je voor hen missies moet doen. Geen moorden of overvallen, maar feesten geven en je gasten dronken houden, heen en weer rijden tussen verschillende locaties, ongure types in elkaar slaan en natuurlijk hetgeen waar Las Vegas om bekend staat: gokken.

Rijk worden

Je komt met de bus aan in Las Vegas met maar 50 dollar in je zak. Je vriend Joey Nissan is niet helemaal lekker in zijn hoofd, maar heeft altijd wel een ‘geniaal’ plan om rijk te worden. Naast de vreemde plannen zorgt hij er wel voor dat je in Sin City kunt gaan wonen. Je kunt gaan en staan waar je wil en doen en laten wat je wil, maar al snel kom je in aanraking met de ‘kwaadaardige’ zakenman Preston Boyer.

Deze man heeft het door en door slechte plan om van Las Vegas een familievriendelijke toeristenstad te maken. Om dat te bereiken, zou zo’n beetje al het vermaak voor de volwassenen in de stad moeten verdwijnen. Door je te verbinden aan de vier verschillende groeperingen, de klavers, de harten, de ruiten en de schoppen, verzet je je tegen het plan van Boyer. Zo probeer je Las Vegas in zijn oude staat te houden.

Crystal zuipen

Het draait allemaal om de absurde lifestyle die je kunt hebben in Las Vegas. Veel geld verdienen met gokken, van dat geld een veel te dure sportwagen kopen om vervolgens daarmee bij een willekeurig hotel aan te komen bij de rode loper, uit te stappen onder groots applaus om met meerdere prachtige vrouwen aan je arm naar binnen te gaan en daar in de duurste suite te overnachten. En natuurlijk vergeet je niet liters Crystal te zuipen.

Eigenlijk wil This is Vegas je laten zien hoe Las Vegas kan zijn, hoe je er als normale man gigantisch rijk kunt worden en de 'Las Vegas Dream' kunt leven. Natuurlijk zijn alle dingen lekker aangedikt en mooier gemaakt dan dat ze eigenlijk zijn, maar dat maakt het juist nog leuker. Viva Las Vegas!