Call of Duty 4 domineerde al enkele maanden de online community van de Xbox 360 maar volgens Microsoft is er een nieuwe nummer één opgestaan.

Call of Duty 4 domineerde al enkele maanden de online community van de Xbox 360, maar volgens Microsoft is er een nieuwe nummer één opgestaan.

Call of Duty 4 en Halo 3 waren de afgelopen maanden veruit de populairste games op Xbox Live, maar het langverwachte Grand Theft Auto IV is volgens Microsoft populairder sinds zijn release. “Er zijn ongeveer één miljoen gebruikers ingelogd op Xbox Live met GTA IV in de eerste 24 uur na de release”, aldus Aaron Greenberg, de director of product management voor Xbox 360 en Xbox Live.

Grotere servercapaciteit

Volgens Greenberg is er de afgelopen maanden veel werk verricht in afwachting van GTA IV. “Verschillende teams hebben gewerkt aan de uitbreiding van onze infrastructuur en het vergroten van de capaciteit van onze servers.” Microsoft is erg enthousiast over de multiplayermogelijkheden van GTA IV en hebben daarom een gratis Xbox Live Gold maandabonnement bij de game geleverd.

Twee miljoen achievements

Microsoft heeft geen onderscheid gemaakt tussen multiplayer- en singleplayer-spelers. Iedereen die ingelogd was op Xbox Live en GTA IV speelde, is meegenomen in de telling. Greenberg kon ook zeggen dat er ruim twee miljoen GTA IV achievements werden gehaald en dat er in diezelfde eerste 24 uur meer dan 15 miljoen Gamerscore-punten bij accounts werden opgeteld.