Niet alleen voor Nintendo was 2007 een financieel succes. Ook uitgever Ubisoft heeft nu zijn cijfers bekend gemaakt en die zien er even rooskleurig uit.

Niet alleen voor Nintendo was 2007 een financieel succes. Ook uitgever Ubisoft heeft nu zijn cijfers bekend gemaakt en die zien er even rooskleurig uit.

Zo heeft Ubisoft een totaal inkomen bereikt van 298 miljoen euro, waardoor ze 42,9% zijn gestegen. Vooral het vierde kwartaal was erg gunstig, mede dankzij de onverwacht hoge verkoop van Rainbow Six Vegas 2.

De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, stelt dat het bedrijf in het volgende fiscale jaar nog eens minstens 15% meer inkomsten zal hebben. Volgens Guillemot heeft Ubisoft deze winst te danken aan het goed onderhouden van de bestaande franchises, het aanbieden van casual games en het geslaagd lanceren van nieuwe franchises.

Toekomstplannen

Ubisoft hoopt in 2008-2009 uiteindelijk de mijlpaal van 1 miljard euro te halen. Het eerst kwartaal zal gedragen worden door sterke titels als Haze voor de PS3 en Assassin’s Creed en Rainbow Six Vegas 2, beide voor pc. Ook casual games op de DS en de Wii zullen hun steentje bijdragen.

Guillemot wil dit fiscale jaar het aandeel van Ubisoft op de DS-markt vergroten. Het ontwikkelen van titels voor de DS en de Wii zijn veel goedkoper dan titels voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Hierdoor hoopt Ubisoft de winst verder te vergroten.

Zes miljoen stuks

Verder wist Ubisoft te melden dat bij de sluiting van het fiscale jaar op 31 maart Assassin’s Creed meer dan zes miljoen keer is verkocht. Assassin’s Creed is in november vorig jaar verschenen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.