Over een week mogen we de nieuwe PlayStation Store verwelkomen op onze PlayStation 3. Sony heeft uitgelegd wat we kunnen verwachten van de nieuwe Store.

Over een week mogen we de nieuwe PlayStation Store verwelkomen op onze PlayStation 3. Sony heeft uitgelegd wat we kunnen verwachten van de nieuwe Store.

Grace Chen, senior manager van de PlayStation Store, heeft in een filmpje gedemonstreerd wat er allemaal vernieuwd is in de Store. Zo is de PlayStation Store niet meer web based wat de snelheid van de Store bevordert en hem een stuk dynamischer maakt.

Verder heeft de Store acht nieuwe categorieën om door te browsen. De new releases zijn uiteraard de nieuwste toevoegingen aan de Store. Verder heb je add-ons, demo’s, video’s, wallpapers, thema’s en featured items. Deze laatste zijn games die het team achter de PlayStation Store bezoekers aanbeveelt.

Een duidelijkere onderverdeling van games

Als laatste heb je ook platforms en deze is weer onderverdeeld in zeven categorieën. Alle games zijn onderverdeeld in PSP, PS3, PS Eye, classics (PSone games), top downloads, genre of alfabetisch.

Wanneer je een game selecteert, zul je alles zien wat beschikbaar is voor de game. Verder is er nu ook een preview toegevoegd bij het keuzemenu. Daar kun je de trailer van een game in het klein of full screen bekijken. In de huidige PlayStation Store moet je trailers eerst downloaden en uit de Store gaan om ze te bekijken.

Vlotter winkelen

Wanneer je een game in je virtuele winkelwagen legt, komt een icoontje bij de game te staan zodat je weet dat je hem al hebt geselecteerd. Nu verdwijnen games die je koopt uit de Playstation Store, maar binnenkort zullen ze met een duidelijke aanduiding in je bezit blijven.