Het is je vast niet ontgaan dat het niet zo goed gaat met de economie in de Verenigde Staten. Verschillende banken sluiten deuren en veel huiseigenaren kunnen de hypotheek niet betalen.

Het is je vast niet ontgaan dat het niet zo goed gaat met de economie in de Verenigde Staten. Verschillende banken sluiten hun deuren en veel huiseigenaren kunnen de hypotheek niet betalen.

De recessie is een grote zorg voor veel mensen in de Verenigde Staten en een gevolg hiervan is dat ze op de kleine dingen gaan letten. Onder de die kleine dingen vallen naar de film gaan, pretparken bezoeken, vakanties, maar ook games.

Nick Williams, analist bij OTX, geef commentaar in een interview. "De game-industrie heeft de laatste maanden laten zien dat het niet erg gevoelig is voor de huidige recessie, maar het is niet waarschijnlijk dat de industrie er zonder kleerscheuren doorheen komt", aldus Nick Williams.

Nintendo Wii

"Mede dankzij Nintendo is het gamen doorgebroken bij een veel groter publiek dan eerst, maar het is ook dit publiek dat waarschijnlijk als eerst gaat bezuinigen op games. Er is een mogelijkheid dat Wii-titels het moeilijk gaan krijgen in 2008”, aldus Williams.

Toch is het kopen van games niet iets wat consumenten snel laten vallen. Uit eten gaan, vakanties boeken en muziek kopen, wordt sneller op bezuinigd. Gelukkig is er in Nederland nog geen sprake van recessie.