Rock Band voor de Wii komt een stuk later uit dan zijn de versies voor de andere consoles, maar zal geen downloadbare content krijgen. Volgens ontwikkelaar Harmonix is daar een goede reden voor.

Rock Band voor de Wii komt een stuk later uit dan zijn de versies voor de andere consoles, maar zal geen downloadbare content krijgen. Volgens Harmonix is daar een goede reden voor.

Volgens Kay is het ontbreken van een harde schijf de belangrijkste reden waarom Rock Band op de Wii geen extra downloadbare nummers zal bevatten. “Kom op Nintendo, we hebben een harde schijf nodig”, aldus Kay in een interview. “We willen het wel, maar het hele probleem is dat er geen plaats is om de nummers op te slaan. Als het zou kunnen, zouden we het gelijk doen.”

“We hebben ook aan Nintendo laten weten dat we graag downloadbare content beschikbaar willen stellen. Niemand weet echter wat er nu gaat gebeuren.”

Externe harde schijf

Nintendo heeft meerdere malen gezegd geen brood te zien in een externe harde schijf. Volgens hen is het niet nodig dat iedereen die zijn games gedownload heeft deze continu bewaart. Hoe Nintendo op het bericht van Harmonix heeft gereageerd, is nog niet bekend.