Denis Dyack, baas van Silicon Knights, heeft flink uitgehaald naar games of films die uitgebracht worden als trilogie. Het zijn volgens hem niets meer dan marketing trucs.

Denis Dyack, baas van Silicon Knights, heeft flink uitgehaald naar games of films die uitgebracht worden als trilogie. Het zijn volgens hem niets meer dan marketing trucs.

Too Human, dat op dit moment ontwikkeld wordt door Silicon Knights en eind dit jaar uitkomt, is vanaf het begin af aan bedoeld om als trilogie uitgegeven te worden. Volgens Dyack zijn er heel weinig games of films die op deze manier gemaakt worden. “Ik ben erg wantrouwig tegenover succesvolle games die opeens een trilogie worden genoemd als er een derde deel verschijnt.

Dat is gewoon marketing”, aldus Dyack. “Too Human is sinds het begin al een trilogie. De eerste game gaat over ontdekken, de tweede over wraak en de derde game zal het thema verlichting behandelen. We weten precies wat er gaat gebeuren, van het begin tot het eind. Het is zo gepland dat er geen twijfel kan bestaan over de noodzaak van drie delen. Als er een reden was voor vier delen zouden we het een canto noemen, lijkt mij.”

Grote investering

Dyack betwijfelt ook of Star Wars ooit wel bedoeld was als trilogie door George Lucas maar hij zegt erg fan te zijn van de manier waarop Lord of the Rings is gemaakt.

“Ik hou niet alleen erg van de films, ik vind dat de manier waarop ze het aanpakte erg slim was”, legt Dyack uit. “Je hebt echt zelfvertrouwen nodig in de hele trilogie om zoiets te doen. Dat is waar de industrie tegenwoordig staat. Het is moeilijk om dingen van de grond te krijgen want je moet veel investeren.”

Too Human is zo’n investering, elke episode schijnt tussen de 80 en 100 miljoen dollar te kosten. Het eerste deel uit de trilogie zal volgens Dyack dit jaar sowieso in de winkels liggen.