Vandaag zal tijdens een conferentie in Dublin een rapport getoond worden waaruit blijkt dat gameverslaafden een aantal symptomen van het Asperger Syndroom hebben.

Vandaag zal tijdens een conferentie in Dublin een rapport getoond worden waaruit blijkt dat gameverslaafden een aantal symptomen van het Asperger-syndroom hebben.

Dr. John Charlton en Ian Danforth hebben beide een test gedaan onder 391 gamers, waarvan 86% man was. Daaruit bleek dat, hoe meer de testpersoon verslaafd was aan gamen, des te meer gelijkenissen hij kreeg met mensen die het Asperger-syndroom hebben. Het Asperger-syndroom is een milde vorm van autisme.

Uit het onderzoek blijkt overigens dat deze mensen het syndroom niet hebben, maar dat het er wel op lijkt. Dit komt voornamelijk omdat de gameverslaafden meer empathie voelen voor hun pc of console dan voor andere mensen. Verder zijn ze ook neurotischer en introvert, waardoor ze moeite hebben om te communiceren en moeite hebben met veranderingen. De onderzoekers proberen met hun rapport aan te tonen dat gamers, en dan vooral gameverslaafden, dichter bij autisme zitten dan mensen die niet gamen.