Feature: Wat is er te doen op Gameplay 07?

Aankomend weekend wordt Jaarbeurs Utrecht overgenomen door een leger aan mensen. Jongens en meiden, mannen en vrouwen, de diversiteit zal er weer niet om liegen. Ze hebben één ding gemeen: het zijn natuurlijk gamers. Dit weekend vindt de Gameplay 07 plaats en bezoekers mogen zich drie dagen even in een paradijs wanen.
Aankomend weekend wordt Jaarbeurs Utrecht overgenomen door een leger aan mensen. Jongens en meiden, mannen en vrouwen, de diversiteit zal er weer niet om liegen. Ze hebben één ding gemeen: het zijn natuurlijk gamers. Dit weekend vindt de Gameplay 07 plaats en bezoekers mogen zich drie dagen even in een paradijs wanen.

Hoe overtref je Gameplay 06? De beurs van vorig jaar was een groot succes en het wordt tegenwoordig niet voor niets het grootste game-event van de Benelux genoemd. Voor velen is dit het dichtste in de buurt dat ze ooit zullen komen bij die goede oude E3 show.

Gelukkig heeft de organisatie een antwoord gevonden op onze vraag. En dat antwoord luidt meer, groter, beter. Dat uit zich alleen al in het feit dat de beurs van één hal naar twee hallen is gegroeid. Twee hallen betekent meer ruimte voor demopods, stands en PC's. Daarnaast is er weer het podium waar elke dag de nodige shows worden weggegeven. Zo komt Krezip vrijdag langs om te kijken wie de beste Guitar Hero is (en of ze zelf nog wat muzieklessen nodig hebben), treedt The Partysquad op en is er een boothbabe van het jaar competitie als afsluiter op zondag.

Competities
Eerlijk is eerlijk: de meeste gamers houden wel van een uitdaging, helemaal als die van een ander persoon komt. Ook op dat gebied valt er voldoende te beleven op Gameplay 07. Hieronder vind je een greep uit de competities die zullen plaatsvinden en waar je ter plekke aan mee kan doen.

FIFA 08
Op de stand van de FIFA Interactive Worldcup kun je elke dag meedoen aan de FIFA 08 Challenge. De opzet is simpel. Speel een potje tegen een willekeurige bezoeker die dat moment ook bij de demopod staat en versla hem. Winnaar krijgt een goodie, de verliezer niks.

Guitar Hero III
Toon je vaardigheden op de stand van de Free Record Shop bij de Guitar Hero III competitie en plaats je dagelijks voor de finale op het grote Wizzl hoofdpodium. De man/vrouw die daar elke dag het beste uit de strijd komt, gaat naar de Grote Finale tijdens het concert van Krezip in de Heineken Music Hall!World of Conflict
Op de stand van Mycom kun je aan de slag met deze briljante RTS van Vivendi. Laat zien hoe groot je strategische vermogen is en win een leuk prijsje. 

Super Mario Galaxy
Speel een stuk van de nieuwe Super Mario Galaxy uit en win een leuke goodie. Op de Nintendo stand.

Warhawk
Werk in de PS3 Dome met 10 man tegelijk dogfights af in deze spectaculaire shooter op de PlayStation 3. Diegen met de meeste kills wint een exclusief Warhawk-shirt.

Quake 4
Kwalificeer je op de Philips amBX-stand voor de Quake 4 demoshow op het Wizzl hoofdpodium. Daar moet je aan de bak tegen Quake 4 topper Ivo 'Forever' Lindhout. Alleen bij een frag maak je kans op de hoofdprijs: een complete amBX-set.   

Frontlines Fuel of War
Speel Frontlines: Fuel of War en maak kans op vette prijzen zoals een razendsnelle Commodore PC.

Game-bingo
Bij de stand van Budgetgaming kun je een kaartje halen met daarop een aantal game-namen. Met behulp van een scherm kun je vervolgens in bingostijl de namen wegkruizen van de games die op jouw kaart staan. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals de PES2008 strategy guide, Halo3 strategy guide, Future Zone tassen met inhoud, Call of Duty 4 en Project Gotham Racing 4.
Tip de redactie