Sony is alweer toe aan een tweede World Tour Soccer-spel voor de draagbare PSP. Voetbal dus. Het bedrijf heeft een bijzondere draai aan de sport gegeven, maar of we daar blij mee moeten zijn, is de vraag.

De unieke twist van World Tour Soccer 2 is dat de speler in een potje voetbal niet alleen moet winnen van de tegenstander (je kent het wel, door meer doelpunten te scoren dan de ander). Nee, hij moet ook genoeg van een andere soort punten bijeen sprokkelen. Dit doet hij door te voldoen aan bepaalde missiedoelen, zoals scoren binnen een tijdlimiet of scoren nadat alle spelers in balbezit zijn geweest. Dat kan frustrerend zijn als het nét mis gaat, en heeft het effect dat de speler kan verliezen, ondanks dat hij net met 2-1 gewonnen heeft. Je moet er maar net van houden.

Kunstmatige domheid

Minder een kwestie van smaak is de kunstmatige intelligentie van de medespelers en tegenstanders. Deze heren doen te vaak nét niet wat de speler wil. En het andere team lijkt af en toe weinig meer te kunnen dan de bal heel hard naar voren schieten. Andere voetbalgames hebben bewezen dat dit veel beter kan en daarom kunnen we World Tour Soccer 2 nauwelijks aanraden.

Power Unlimited: "Als je echt wilt voetballen, zijn FIFA en Pro Evolution Soccer verreweg te prefereren." 55/100

Ontwikkelaar: Sony
Platform: PSP