De gamereeks Tenchu is niet meer wat-ie geweest is. Op de PlayStation stond deze ninjasluipgame nog op eenzame hoogte, inmiddels wordt-ie links en rechts ingehaald. Niet alleen doordat de concurrentie beter wordt, maar ook omdat Tenchu zelf steeds minder voorstelt. Time of the Assassins is de slechtste tot nu toe.

Het concept klinkt niet slecht. Er kan gespeeld worden als vier verschillende personages, die ieder hun eigen verhaallijn hebben, maar wel allemaal als volleerde ninja door de duistere steegjes van het oude Japan sluipen. Op weg naar een tegenstander natuurlijk, die ze geruisloos de keel doorsnijden.

Helaas is de uitwerking niet geweldig. Het ergst is de spelcamera, die de sluipactie in beeld brengt. Deze hangt ergens schuin boven het spelpersonage; hij beweegt vrij traag en bevindt zich zo dicht op de speler dat hij zijn vijanden haast niet ziet aankomen. Er kan wel geschakeld worden naar een eerstepersoonsperspectief, maar tegen de tijd dat de speler op de daarvoor aangewezen knop heeft gedrukt is het vaak al te laat. Niet erg handig om je vijanden niet te kunnen zien in een spel waarin je zelf onzichtbaar zou moeten zijn.

Level Editor

Daarbij komt dat de missies ongeïnspireerd zijn en de omgevingen kaal ogen. De makers leken zich van het laatste bewust en hebben een 'level editor' meegeleverd, waarmee de speler zijn eigen speelvelden kan ontwerpen. Het kan Tenchu voor de PSP helaas niet redden van een stille dood, ergens in een slecht verlicht steegje.

Power Unlimited: "Het drama is compleet." 35/100

Ontwikkelaar: From Software
Platform: PSP