Is Saints Row nou een kloon van het vreselijk populaire Grand Theft Auto, of een game in het spelgenre dat met GTA is begonnen? Over één ding is iedereen het in ieder geval eens: Saints Row is een goede game. En daarmee hebben Xbox 360-eigenaren er een goed GTA-achtig spel bij.

Saints Row lijkt op Grand Theft Auto, vooral op de laatste aflevering, San Andreas. De speler kan vrij door een omvangrijke omgeving bewegen, auto's tegenhouden en stelen, zijn vuurwapen wanneer hij maar wil laten blaffen, en meer. Zelfs de muziek die uit de boxen van gestolen wagens schalt is vergelijkbaar. Maar er zijn ook verschillen.

Anders dan GTA

Om te beginnen, en dit punt valt direct op, is Saints Row een stuk mooier dan Grand Theft Auto. Dit heeft alles te maken met het feit dat Saints Row speciaal voor de Xbox 360 is gemaakt. Dan zijn er de missies, waarvan er meer zijn, die bovendien meer uiteenlopen. Vooral als de speler wil afwijken van het verhaal (rond bendes in een middelgrote Amerikaanse stad à la Detroit of Chicago), heeft hij meer te doen.

Dan zijn er twee echt grote elementen die Saints Row onderscheiden van GTA: de multiplayer (de speler kan via internet samen met anderen tegen een vijandig team strijden) en de 'character creator'. Met dit laatste is het mogelijk om een spelpersonage te maken dat op jezelf lijkt , of op hoe je jezelf voorstelt als gangster. Dit alles, in combinatie met de bewezen spelopzet van Grand Theft Auto, maakt Saints Row meer dan de moeite waard.

Power Unlimited: "Saints Row moet je gewoon halen." 92/100

Ontwikkelaar: Volition
Platform: Xbox 360