In de jaren tachtig speelden Sonny Crockett en Ricardo Tubbs de hoofdrol in een spectaculaire tv-serie, nu hebben ze de overstap gemaakt naar een sfeervolle bioscoopfilm. Helaas is op dat laatste ook een draagbaar PSP-spel gevolgd, dat om het zacht te zeggen niet erg geslaagd is.

Opvallend van de nieuwe Miami Vice is dat er niet zo veel actie in zit. Het grootste deel van de film infiltreren Crockett en Tubbs in een drugskartel. Dat is heel spannend, en, als Sonny de banden aantrekt met een aantrekkelijke dame, zelfs romantisch te noemen, maar explosief, nee. Voor het spel zijn er daarom wat redenen verzonnen om meer te kunnen schieten.

Miami Vice, de game, is namelijk vrijwel niets meer dan een aaneenknoping van schietgevechten. Dat was te verkroppen geweest als die schietgevechten lekker in elkaar zaten, maar dat is niet het geval. Uiteraard zijn er meerdere wapens, en kan de speler schuilen achter omgevingselementen, maar de besturing werkt niet lekker, de camera is stug en de tegenstanders zijn te dom voor woorden (ze worden pas gevaarlijk als ze machinegeweren meebrengen) - en ze bevinden zich steeds in de verte, waardoor ze op het kleine PSP-scherm nauwelijks te zien zijn.

Speedboot

Heel af en toe wordt het geknal afgewisseld, met een race in een speedboot welteverstaan. Ook die races zijn niet geweldig uitgewerkt en ze zijn dan ook alleen welkom vanwege het verfrissende effect dat ze hebben op de rest van het spel. Het mag duidelijk zijn: de film is beter.

Power Unlimited: "Stugge camera, langdradige shootouts." 58/100

Ontwikkelaar: Rebellion
Platform: PSP