Ghosts 'n Goblins draait om Arthur, een kloeke ridder die ten strijde trekt tegen allerlei monsters, in een poging om zijn geliefde te redden uit de handen van het kwaad. Hij werd echter vooral beroemd om zijn onderbroek.

Deze nieuwe versie van klassieker Ghosts 'n Goblins is een soort cadeautje voor de fans. De game speelt nog precies zoals vroeger. Om te beginnen komt Arthur nog steeds in zijn hempie, of liever gezegd, zijn hartjesonderbroek te staan als hij te vaak door vijanden wordt geraakt.

Wel zijn er een aantal toevoegingen. Arthur kan meer 'upgrades' vinden, waardoor hij onder andere een beter harnas of beter wapen krijgt. Ook zijn er af en toe permanente power-ups waarmee hij bijvoorbeeld een dubbele sprong kan maken, wat hem in staat stelt hoger gelegen gebieden te bereiken.

Moeilijk

Ghosts 'n Goblins stond bekend om zijn extreem hoge moeilijkheidsgraad en op dat punt zijn de makers de spelers enigszins tegemoet gekomen. Zo is er nu een gemakkelijke stand voor beginners en kunnen spelers, nadat ze af zijn gegaan, verdergaan waar ze gebleven waren. Daardoor is het spel iets meer van deze tijd en speelt het nóg lekkerder weg.

Power Unlimited: "Ik weet het zeker, Capcom heeft deze game speciaal voor mij gemaakt." 90/100

Ontwikkelaar: Capcom
Platform: PSP