Typisch Japans: enorme, door mensen bestuurde robots die onderling gigantische veldslagen uitknokken... en daarbij het vernietigen van alles dat in hun weg komt niet weren. Chromehounds is een game rond zulke 'mechas' op de Xbox 360, waarin de speler uitgebreide mogelijkheden krijgt om zijn robot aan te passen en zélfs online tegen andere kan spelen.

Chromehounds bestaat uit een opeenvolging van missies waarin steeds nieuwe missiedoelen behaald moeten worden. Meestal bestaat dit simpelweg uit het vernietigen van bewegende of stilstaande objecten. Op dit front is het dan ook geen verrassende game.

Interessanter is de mogelijkheid om een eigen 'mecha' op te bouwen, letterlijk van de grond af. De speler begint met het onderstel, waarbij hij kan kiezen tussen rupsbanden, wielen, benen (wat een looprobot oplevert) en zelfs een soort hovercraft. Daarna komt het middenstuk, waar onder andere de batterij komt. Ten slotte worden er wapens toegevoegd, die de speler zelfs aan bepaalde knoppen kan koppelen. Gelukkig kunnen er meerdere robots gebouwd worden, want robots met specifieke onderdelen komen van pas in specifieke missies.

Landjepik

Dan is er nog de onlinestand, waarin à la het populaire Battlefield een soort virtueel landjepik gespeeld wordt. Hier komt aardig wat tactiek bij kijken en dat is leuk, maar helaas zijn de gevechten tussen door mensen bestuurde robots te traag en saai, waardoor Chromehounds zich uiteindelijk toch het beste offline laat spelen.

Power Unlimited: "Je voelt je machtig als je met zo'n dikke vette mech een dorpje ter grootte van Purmerend wegvaagt."

Ontwikkelaar: From Software
Platform: Xbox 360