Wie de Syberia-avonturenspellen nog kent moet opletten, dit is namelijk het nieuwste werkstukje van maker Benoit Sokal. Dit is een point and click adventure in de meest pure zin: de achtergronden zijn 'pre-rendered', de speler klikt met zijn muispijltje, het verhaal slaat een brug tussen fantasie en werkelijkheid en gedurende de game komen er talloze hersenkrakers voorbij.

Paradise draait om Ann Smith, de 22-jarige dochter van koning Rodon van Mauritanië. Het land waar ze vandaan komt is volgens velen een paradijs op aarde, maar rebellen zorgen voor onrust en daarom moet de koning onderduiken. Als Ann naar haar vader op zoek gaat, wordt haar vliegtuig neergehaald. Ze overleeft de crash, maar lijdt vervolgens wel aan geheugenverlies. Heel vervelend allemaal.

Slordigheden

In Paradise gaat er aldus in eerste instantie om te ontdekken wie de speler is en wat hij moet doen; iets dat ongetwijfeld te maken heeft met de koning. Wat een en ander interessanter maakt is dat fantasie en werkelijkheid op wonderbaarlijke wijze in elkaar overlopen. Dit was overigens ook al zo in de populaire Syberia-games.

Aandachtspuntjes zijn er ook: zo is Ann vrij traag en loopt ze soms de verkeerde kant op, waardoor de speler heel wat geduld nodig heeft. Tevens reageert het muispijltje wat langzaam. Slordigheden die afdoen aan een verder mooi avonturenspel met een meeslepend verhaal en goed geconstrueerde puzzels.

Power Unlimited: "De puzzels en raadsels steken erg goed in elkaar." 80/100

Ontwikkelaar: White Birds Productions
Platform: pc