De pennetje-en-aanraakscherm-opzet van de draagbare Nintendo DS schreeuwt om allerlei nieuwerwetse toepassingen. De ene na de andere spelontwerper doet dan ook een poging om er iets leuks van te maken. Zoals het Japanse Taito, dat het ingenieuze idee had om spelers hun styluspennetje rond te laten slingeren als ware het een toverstafje. Goed idee, helaas is de uitwerking niet om over naar huis te schrijven.

Er is weinig mis met het toverstafzwaaien an sich. De speler kan bepaalde vormen op het scherm krabbelen, een richting kiezen en zo allerlei toverspreuken op vijanden loslaten, van trollen en draken tot springende paddenstoelen. Dit werkt heel goed en daarom is het jammer dat de gevechten in dit avontuurlijke rollenspel aan banden zijn gelegd met een tijdklok, die het de speler onmogelijk maakt te lang bezig te zijn. In de praktijk zorgt dit ervoor dat de speler zijn creativiteit nauwelijks kan uitleven en dat het tekenen van toverspreuken dus ook lang niet zo leuk is als het had kunnen zijn.

Tovenaarsleerling

Tel daarbij op dat dit rollenspel wel heel erg dertien in een dozijn is. De game volgt de avonturen van een tovenaarsleerling, Isaac, die een epische reis maakt en van alles meemaakt. Uiteraard is de setting een kleurrijk fantasieland. Net als in meer Japanse RPG's wordt de speler om de haverklap lastig gevallen met gevechten, zoals gezegd met een irritante tijdslimiet. Er staan andere, betere rollenspellen te verschijnen op de DS, zoals Final Fantasy III, Children of Mana en, later, Magical Vacation, dus deze Lost Magic kan maar beter ontweken worden.

Power Unlimited: "Niet slecht als spel, maar het frustratiegehalte is te hoog om ervan te kunnen genieten." 58/100

Ontwikkelaar: Taito
Platform: Nintendo DS