Het is nog niet zo lang geleden dat, tegelijk met het apparaat zelf, Untold Legends op de draagbare PSP verscheen. Het was een rollenspel dat van bovenaf werd bekeken, waarin de held lekker veel vijanden moest afslachten om sterker te worden en véél goud te vergaren. Untold Legends was vermakelijk én succesvol, vandaar dat er nu al een vervolg is. Dat vervolg is beter, maar tegenover de concurrentie blijkt de spelformule toch wat karig.

Het is weer precies hetzelfde liedje als de speler aan The Warrior's Code begint. Hij stelt een held samen: spelersklasse, kleur haar, basisvaardigheden, etcetera. Daarna is het tijd om op pad te gaan. De speler struint vervolgens kerkers, dorpen en andere omgevingen af, op zoek naar vijanden (slacht ze af en hij krijgt ervaringspunten), nieuwe vaardigheden, nieuwe wapens en natuurlijk in goud uitgekeerde beloning voor al dat nobele werk.

Reuze simpel

De opzet is reuze simpel, maar het blijft lang leuk. Dat komt doordat het spel heerlijk soepel speelt en er leuk uitziet; het is allemaal net genoeg om de speler bezig te houden. Steeds als hij er genoeg krijgt komt er weer iets nieuws in het spel: een eindbaasgevecht, een stoer wapen of een eenvoudige puzzel. En is hij het toch even zat, dan kan de game altijd gestaakt worden. Wat dat betreft is de nieuwe Untold Legends goed afgestemd op de PSP, die bij uitstek even tussendoor bespeeld wordt.

Nieuw is dat de speler lokaal of via internet samen met een andere (menselijke) held ten strijde kan trekken; dat maakt alles nóg leuker en soepeler. Voor wie ervan houdt natuurlijk.

Power Unlimited: "Beter en uitgebreider dan het origineel maar ook minder verrassend. Leuk? Jazeker wel!" 73/100

Ontwikkelaar: Sony Online
Platform: PSP