Ach, waar is de tijd van 'point and click adventures' toch gebleven, verzucht menig liefhebber van tijd tot tijd. Niets liever doen zij dan met de muis bewegen en de juiste objecten beroeren in die trage maar diepgaande tak van computerspellen. Gelukkig voor deze fanatiekelingen verschijnt er af en toe toch iets nieuws in het genre, zoals nu Dreamfall, het vervolg op The Longest Journey.

Overigens is er een boel veranderd om dat klassieke genre een beetje toegankelijk te maken voor hedendaagse spelers. Zo wordt het personage niet meer bewogen door zijn of haar bestemming aan te geven met de muis, maar bestuurt de speler zijn alter ego direct. Dat maakt het meteen gemakkelijker om het spel over te zetten naar de Xbox-spelcomputer. (En ook op de pc is het gemakkelijker spelen met een usb-joypad in plaats van de combo toetsenbord-en-muis.)

Zoë Castillo

In Dreamfall krijgt de speler te maken met de fraaie Zoë Castillo. Zij is slechts één van de te besturen hoofdpersonages, maar heeft wel de meeste speltijd én is het leukst om naar te kijken. In het begin van de game woont ze bij haar vader thuis en weet ze niet goed wat ze met haar leven moet, maar algauw wordt dat eenvoudige leventje opgeslokt door een episch avontuur, waarbij ook parallelle droomwerelden een belangrijke rol spelen.

Dit verhaal wordt op bijzonder interessante wijze verteld. Wel jammer is dat er minder puzzels zijn dan in de voorganger; die breken zo'n game toch lekker op. Helemaal niet interessant vonden wij de gevechtselementen. Die horen niet thuis in een rustig avontuur als dit, althans niet als ze op zo'n matige manier zijn uitgewerkt.

Power Unlimited: "Zucht, zwijmel... ik ben verliefd!" 85/100

Ontwikkelaar: Funcom
Platform: pc, Xbox