De meeste gameliefhebbers weten dat de eerste commercieel succesvolle elektronische game Pong was. Je weet wel, het supersimpele maar o zo leuke spel waarbij je je batje bediende met een draaiknop. Maar wat minder mensen zich realiseren, is dat er sindsdien geen enkele volwaardige pingpong, pardon, tafeltennissimulatie is geweest. Tot nu, met Table Tennis van Rockstar Games.

Table Tennis is afkomstig uit dezelfde fabriek als Grand Theft Auto, het gewelddadige misdaadspel. We keken daarom niet echt op toen bekend werd dat de volgende GTA (deel vier, medio volgend jaar) draait op dezelfde visuele spelmotor als Table Tennis. En de beelden van deze pingpong, pardon, tafeltennissim liegen er niet om, dus dat belooft wat.

Table Tennis is niet alleen mooi gemaakt (personages ogen levensecht en de animaties zijn zeer vloeiend), het is ook leuk om te spelen. De speler krijgt de beschikking over vier slagknoppen: topspin, backspin en twee zijspins. Daarnaast moest hij zijn positie bepalen én kan hij invloed uitoefenen op het tempo van het spel. Vooral dit laatste is belangrijk bij het masteren van het spel en zorgt er uiteindelijk voor dat de speler erg vaardig kan worden.

Frustratie

Voor het zover is kan Table Tennis ook heel wat frustratie opleveren, met name wanneer tegen de computer wordt gespeeld (een tweede menselijke speler kan ook aanschuiven, in het echt of online via Xbox Live). Maar frustratie is iets wat nu eenmaal bij pingpong, pardon, tafeltennis hoort. De tafel is immers klein en het balletje kan snel vliegen...

Power Unlimited: "Fantastisch frustrerend, maar o zo lekker als je het onder de knie hebt." 90/100

Ontwikkelaar: Rockstar San Diego
Platform: Xbox 360