De PSP zorgde voor een ware revolutie op draagbaar spelgebied: het was namelijk de eerste 'handheld' met volwaardige 3D-capaciteiten. Dat maakt realistische, actievolle spellen mogelijk. Merkwaardig dan dat een van de beste en meest geschikte games voor het platform volledig 'plat' is. We hebben het over LocoRoco, een spel met rollende blobjes dat deze week in de winkels ligt.

In LocoRoco bestuurt de speler niet het gezellige gekleurde blobje midden in beeld, nee, hij oefent controle uit op de omgeving. Met de schoudertoetsen (L en R) kan hij de spelwereld laten kantelen, waardoor het blobje naar links of rechts rolt. Door slim te spelen kan er snelheid opgebouwd worden en vervolgens, door L en R tegelijk in te drukken, een extra, sprong-achtig zetje meegegeven worden.

Maar er is meer. Hoe meer bloemetjes de speler zijn blobje laat eten, hoe groter het blobje wordt. Hoe groter, hoe beter, maar dit maakt het ook lastiger om langs nauwe passages te komen. Gelukkig is er nog de cirkelknop. Een druk op deze knop zorgt voor een bliksemstraaltje, die het blobje opsplitst in een aantal kleine blobjes. Houdt de speler de cirkelknop daarna wat langer vast, dan klonteren de blobjes weer samen. Rond dit principe zijn allerlei spelpuzzels opgetrokken.

Vindingrijk

Het spel weet ook continu te verrassen met leuke speelvelden en inventieve hindernissen. Bovendien zitten er allerlei verschillend gekleurde blobjes in de game, die ieder een eigen liedje zingen. Da's nog eens iets anders dan realistische games vol geweren en bloedspetters.

Power Unlimited: "Een fantastisch avontuurlijk puzzelspel dat zich prima thuisvoelt op Sony's hippe handzame spelcomputer." 85/100

Ontwikkelaar: Sony
Platform: PSP