Wie kan zich de Tamagotchi nog herinneren, de virtuele vriendjes in een plastic ei die voor nogal wat zorgen zorgden én tot de ontsteltenis van veel jonge kinderen uiteindelijk kwamen te overlijden? En wie had gedacht dat de beestjes na al die tijd nog zo interessant bleken te zijn dat er nieuwe games omheen werden verzonnen voor de draagbare Nintendo DS?

Tamagotchi Connection Corner Shop begint met het verzinnen van een naam van de Tamagotchi. Vervolgens is het 't hele spel lang de bedoeling om hem op allerhande manieren te vertroetelen. Door hem eten te geven, maar ook meubeltjes, muziek, kleren en meer.


De speler moet allerlei geestdodende minigames spelen

Dat alles is niet direct voor handen, de speler moet er wel wat voor doen. In dit geval allerlei geestdodende minigames spelen, zoals een spelletje waarin de speler een tandartspraktijk begint. Met het styluspennetje kiest de speler een boortje, dan de juiste kleur vulling. Niet erg uitdagend, maar het moet wel gebeuren wil de Tamagotchi vrolijk blijven.

Mooi gemaakt

De vormgeving en muziek van Tamagotchi Connection Corner Shop zijn erg geslaagd (geen wonder als je bedenkt dat de ontwikkelaar eerder het krankzinnige muziekspel Parappa the Rapper voor de PlayStation maakte), maar de inhoud zelf, die laat helaas sterk te wensen over. Daarbij komt dat we niet bepaald het idee hebben dat nog veel mensen op Tamagotchis zitten te wachten...

Power Unlimited: "Achter het schattige uiterlijk gaat een monsterlijk saai spelletje schuil." 40/100

Ontwikkelaar: Nana On Sha
Platform: Nintendo DS