Van sommige games merk je haast niet dat ze op de markt worden gebracht. Gewoon omdat er geen enorme marketingbudgetten zijn om mensen ervan op de hoogte te brengen. Zoals Spellforce 2, een prima kruising tussen een rollenspel en een strategiespel, die in Duitsland erg populair is, maar waarvan we hier nog nauwelijks hebben gehoord.

Het rollenspelgedeelte speelt uit als een klassiek avontuur. Met een kloeke held trekt de speler door sprookjesachtige gebieden en duistere kerkers. Gaandeweg groeit de held in kracht (de speler bepaalt zelf in welke opzichten) en loopt hij zelfs metgezellen tegen het lijf. Hoe meer de speler vecht, hoe vaardiger zijn personages worden.


De held trekt door sprookjesachtige gebieden en duistere kerkers

Warcraftiaans

Anders dan in andere rollenspellen laat de speler zijn held van tijd tot tijd een basis bouwen, grondstoffen binnenhalen, legers uit de grond stampen en met de vijand op de vuist gaan. Dit is het strategiegedeelte, dat overigens iets minder diepgang kent dan andere strategische games van dit moment. Wie het grootste leger bouwt wint, daar komt het toch wel op neer. Geen diepe tactieken, wel veel fun.

Spellforce doet vooral sterk denken aan de Warcraft-games, althans voordat deze met World of Warcraft 'sociaal' werden. Met name de visuele stijl komt sterk overeen, lekker kleurrijk en een tikje overdreven. Helaas zal Spellforce nooit zoveel aandacht krijgen als Warcraft, hoewel de game zelf er niet bijzonder veel voor onder doet.

Power Unlimited: "Spellforce 2 verdient het om gespeeld te worden door RTS-RPG-minnende gamers. Punt." 80/100

Ontwikkelaar: Phenomic
Platform: pc